Billede fra Christian WiedigerUnsplash

Er det overhovedet en diskussion længere om, hvad man egentlig skal bruge som platform til sine online marketings videoer ?

Skal jeg give et kort svar, så er Youtube nok den stærkeste og mest komplette gratis løsning, som der findes på markedet. Og det skader ikke at de ejes af Google, hvilket betyder at dine videoer rankes høj på Google i forhold til andre video tjenester.

Personligt har jeg aldrig brudt mig om Youtubes “børne agtige” design, men jeg kan benægte at det står langt stærkere end andre på markedet. Platformen er så stærk at den ranker nr. 2 af mest brugte søgemaskiner(lige efter Google). Du er sikret at du kan findes på stort set alle telefoner, da de fleste i dag har pre-installeret youtube appen, og det samme gælder tablets. Du kan endda installere denne super coole app Keywords Everywhere (it must til alle iværksættere samt selvstændige, der selv står for marketing.)

Link: https://keywordseverywhere.com/

Hvorfor Vimeo ?

Alt i alt, så hvis det er eksponering, som du er ude efter kan der kun være en vinder. Hvorfor så overhovedet overveje Vimeo

Jeg stod selv og skulle vælge mellem de to til mine intro videoer på min webside.

Personligt har jeg altid kunne lide Vimeo’s design, deres video så altid ud til at være i bedre kvalitet.
Men der hvor jeg har været mere overbevist har været i deres player, jeg er vild med at den bruger blå og hvid primært. Og det virker for mig mere som et business look end Youtube, MEN der hvor jeg primært bliver overbevist med Vimeo er, at der ikke kommer reklamer før min video starter. Hvilket igen kommunikere at dit site er mere professionelt, end hvis du har video og folk er tvunget til at se reklamer inden din video starter. Dermed bliver dit budskab heller ikke afbrudt af reklamer. Det skal dog nævnes, at dette mod betaling også er muligt på Youtube.

En stor ting er også, at du vil aldrig opleve at Vimeo bare lukker din kanal ned, og du så ovenikøbet ikke kan komme i kontakt med support. Jeg kender et par stykker der har fået deres kanaler lukket ned på Youtube, uden rimelig begrundelse og ikke rigtig har kunne komme i dialog med support hos Youtube efterfølgende.

Reach

Det skal også nævnes at Vimeo ikke er nær så stort som Youtube, og det har et generelt mere professionelt approach til indholdet. Deres primære brugere er videofolk eller video entusiaster. Og en fjerdedel af brugerne bor i USA. Hvorimod Youtube er på et helt andet niveau, og rammer et langt større publikum på internationalt plan.

Et stort “minus” ved Vimeo er at de fleste fede features kun er tilgængelige til deres betalte abonnementer.

Konklusion

Så den korte i den lange er, for at have små videoer på dit site, så vil jeg anbefale at du bruger Vimeo, da du får et mere professionelt look på dine videoer.
Hvis du har tænkt dig at bruge video som markedsføring, og gerne vil lave en større produktion, så er Youtube helt klart der , hvor du bør ligge dine kræfter.

Og hvis du overvejer at gå amok i video produktion, så anbefaler jeg at tjekke en af de største Youtubere : Thinkmedia – Der er et hav af hjælp at hente derfra, og det er helt gratis.

For en mere detaljeret analyse af begge så tjek også :