Iværksætter bloggen

Business Coach eller logbog?

Skal man investere penge på at få sparring, eller skal man gøre det selv hele vejen ?

Hvad er den bedste løsning, end coach eller er det bedre at og mere effektivt at gøre det selv.

Business Coach eller logbog

af sep 26, 2019Uncategorized0 Kommentarer

Hvad har disse to med hinanden at gøre ? Jamen, for at svare på det må vi starte et helt andet sted, netop produktivitet.
Produktivitet er netop en iværksætters enten bedste ven eller største fjende, produktivitet er mange gange nøglen bag succes eller fiasko.
Hvis vi skal kunne være produktive skal rammerne for det være i orden, og det kræver at der noget opfølgning og noget ansvarspåtagning, hvilket betyder at der findes en måde at du kan droppe undskyldningerne og tage ansvar for dine mål uanset, om du har nået dem eller ej.

Opfølgning kan ske på en del måder.
Jeg vil fokusere på to af dem.

Logbog

Nogle af jer kender den måske fra gymnasiet eller fra uni, og har måske gjort det grundet studiets krav, og ikke af lyst eller personligt behov.
Men når du står med din egen virksomhed, og du er alene ansvarlig for din succes, så er det ekstremt vigtigt med en form for ugentlig status. Og den nemmest måde er at dokumentere det dagligt med ganske få ord. For netop senere at kunne tage denne status.

Hvorfor ?
Grunden til at gøre det, er netop for at sætte fokus på dine udfordringer og gøre din løsninger mere effektive. Det er netop for fange de mønstre der netop stopper din fremgang. Så hele pointen er at få indsigt i din process og dine adfærdsmønstre.
Og får du eller har du ansatte, så er det et godt værktøj at give dem, netop for at kunne fange de små ting der gør, at tingene ikke når at blive færdige til tiden.

Business Coach

Den anden løsning er at få sig en coach.
En god business coach vil kunne tage opgaven til det næste skridt. Coachens opgave er at holde dig ansvarlig for at sætte nogle mål, og sørge for at du når dem. Det betyder ikke at coachen gør tingene. Nej, vedkommende vil spørge ind til din process, men vigtigst af alt “skære” igennem alle dine dårlige undskyldninger.

Nu er det ikke coachens opgave at nedsable dig, tværtimod coachen skal motivere dig, men også stille dig kritiske spørgsmål, som du skal egentlig besvare overfor dig selv.
Coachen kan også komme forslag i hvilken retning, du bør ændre tingene. Og mange gange vil coachen giver dig de svar, som du allerede kender – men som du egentlig ignorere helt ubevidst. Og få dig til at forstå , hvad du egentlig ved der skal til for at få løst disse opgave til tiden.

Så alt i alt er begge løsninger gode, dog kan en business coach sparre med dig, hvorimod en logbog kun giver dig selvindsigt. Hvis du altså bruger den korrekt.

 

Hvis du ønsker inspiration til en logbog, kan du frit og kvit hente mit eksempel her. Logbog eksempel

Få Gratis nyheder
iværksætteri, marketing og salgstip

Og ind imellem særlige invitationer til fede events og gratis webinars.