Iværksætter bloggen

En Business Coach, Hvad bør det koste ?

Om vi snakker om business eller personlig coach, så er det spørgsmålet egentlig, hvor meget er din målsætninger værd for dig ? 
Læs nærmere og find ud af, om hvad du skal kigge efter, når du leder efter en coach.

Hvad koster en coach ?

af nov 13, 2019Uncategorized0 Kommentarer

Mange stiller sig det spørgsmål, eller med andre stiller Google spørgsmålet “Coach priser”.

Det er et relevant spørgsmål, men det mere relevante er, hvilken værdi får du.

 

Har du eksempelvis problemer med kærlighed, og kan en coach hjælpe dig løse dine udfordringer, er det så ikke en del værd for dig ?

 

Hvad kan du egentlig bruge en coach til, hvorfor skulle du investere i en som fortæller dig, hvad du egentlig godt ved.

Der er forskel på coaches, både for gode de er på det felt de ”hjælper i”, og hvordan de formidler deres ”visdom”. Desværre findes der ikke et målbart aspekt at gå efter, som kan fortælle dig hvor god en coach er. Men en god coach vil ikke fortælle dig, hvad du i forvejen ved, og hvis de gør så er det kun til en vis grad.

Hvad er det en coach gør?

Hvis det skal beskrives i korte træk. Så er det 3 ting.

  • Motivere
  • Få dig til droppe alle din undskyldninger, og skifte dem ud med løsninger.
  • Hjælpe dig skaffe de resultater du ønsker.

Der ligger dog langt mere dybde i en coach arbejde, men hvis vi skal holde forklaring simpelt så er det der her.

 

En visuel forklaring af en coach

Lad os tage et anderledes eksempel, et som måske en del kan nikke genkende til i deres hverdagsliv. Coach kommer jo fra ordet træner, så lad os tage udgangspunkt i det.

En ”personlig træner” vil først tage en snak med dig, for at finde ud af hvilke målsætninger du har. Skal du have vaskebræt, eller skal du bare fladmave. Når din ”coach” så ved hvilke mål du har, så kommer de med en plan til dig, som bliver tilpasset til dig. Med planen skal din coach nu sørge for, at du skaffe dig disse resultater. Din coach vil her ikke løfte din ”vægte” eller løbe for dig. Til gengæld vil de presse dig, hver gang du går i stå vil de både motivere og følge op på du tager en repititation mere.

Nogle gange vil du møde op, og være lidt nedtrykt over at du ikke lige har overholdt træning, eller at du måske har spist mindre usundt. Igen er det her at coach skal opmuntre dig og holde dig på rette spor.

 

Hvad skal en business coach kunne ?

Svaret er lidt mere kompleks, men for at koge det helt ned. Skal en business coach gerne kunne forstå, hvordan forretninger, projektstyring og generelt marketing fungerer. Branche erfaring indenfor, hvad du beskæftiger dig kan være en fordel. Men det er ikke det vigtigste, det vigtigste er at vedkommende kan hjælpe dig i mål. Og så er det ikke nødvendigvis ikke vigtig om vedkommende har haft en topstilling som direktør, men det vigtigste forstå din business coach din situation og dig. For der findes ikke en ”one size fits all”. Derfor vil din business coach vigtigste rolle at få dig i mål. Disse mål skal være målbare, og så konkrete som muligt. En business coachs rolle er også at kunne hjælpe dig finde realistiske målsætningen, som selvfølgelig er en overvejelse ud fra dine egne udtalelser samt din tid/produktivitet.

Men din business coaches vigtigste rolle er disse 3 ting:

  • Stille spørgsmål.
  • Lytte.
  • Holde dig ansvarlig for din målsætninger.

Hvad skal du undgå ?

Det er svært at sige helt præcis, hvilke type coaches du skal undgå. Men en af de vigtigste ting er følgende, er du klar til at blive “hjulpet”. For hvis du er sikker på, at du gør det rigtige. Så spar dig selv pengene og besværet, da en coachs rolle ikke er at give dig ret. Det er selvfølgelig ikke deres rolle, og bare være bedrevidende. 
Jeg ville prøve at undgå dem, som ikke kan være specifikke, hvordan de vil gribe det an under jeres første møde. 

Her er 3 ting du gerne vil undgå:

  1. Coach med ALT for lange bindingsperioder – Det er ok, med rabatkort/klippekort, dog med begrænsede periode, i hvert fald indtil at du kan se, at det er det rigtige for dig. En god tommelfinger regel er, at det er ca. 5-6 sessioner, som vil svare til 3-4 måneder, hvilket vil give en god indikation, om det giver resultater.  
  2. En coach som kan ALT – Det er et dårligt tegn, ville du bestille god mad i et sted som serverer : Kinesisk, Thai, italiensk og mexikansk samme sted ?
  3. Er de et godt match til dig – Udover de sædvanlige passer coachen til det du skal bruge en coach, har du så kemi med vedkommende. Er det en fornøjelse at se vedkommende ?

 

Hvis alle disse ting kunne som det mindste fordoble din omsætning, hvor meget synes du at din coach så bør koste?

 

 

Få Gratis nyheder
iværksætteri, marketing og salgstip

Og ind imellem særlige invitationer til fede events og gratis webinars.